Sumber lampu COB sareng sumber lampu LED, mana anu langkung saé?

Sumber lampu cob sareng sumber lampu LED mana anu langkung saé?

Lampu umum pisan dina kahirupan urang, kalayan perkembangan sains sareng téknologi, aya seueur jinis cahaya anyar.aranjeunna gaduh seueur fungsi, sareng ogé gaduh seueur jinis sumber cahaya. Sumber cahaya CoB mangrupikeun anu paling representatif.Sumber cahaya Cob mangrupakeun efisiensi lampu tinggi sumber cahaya permukaan terpadu, nu langsung napel chip dipingpin dina substrat logam eunteung kalawan laju reflective tinggi, sarta teu mibanda electroplating, reflow las sarta prosés SMT, jadi biaya COB sumber lampu nyaeta leuwih handap.Tapi aya loba babaturan anu teu wawuh pisan jeung sumber cahaya COB, jadi hayu atuh ngabejaan Anjeun tentang pangaweruh ngeunaan sumber cahaya COB.

Naon sumber cahaya Cob

Sumber cahaya COB mangrupikeun téknologi sumber cahaya permukaan terpadu efisiensi cahaya anu langsung nempelkeun chip LED dina substrat logam eunteung kalayan tingkat reflektif anu luhur.Téknologi ieu ngaleungitkeun konsép bracket, sareng teu gaduh electroplating, las reflow sareng prosés SMT.Ku alatan éta, prosésna diréduksi ku ampir sapertilu sareng biayana ogé dihémat ku sapertilu.

Produk utama sumber cahaya cob

Aya dua bentuk utama téknologi Chip bulistir: téknologi COB sareng téknologi Flip Chip.Chip on board packaging (COB), handover chip semikonduktor affixed kana circuit board dicitak, sambungan listrik chip sarta substrat direalisasikeun ku métode suture kalungguhan, sarta ditutupan ku résin pikeun mastikeun reliabilitas.

Prosés produksi sumber cahaya cob

Prosés Chip On Board (COB) nyaéta nutupan titik panempatan wafer silikon kalayan résin epoksi konduktif termal (umumna résin epoksi doped pérak) dina permukaan substrat, teras nempatkeun wafer silikon langsung dina permukaan substrat, perlakuan panas nepi ka wafer silikon geus pageuh dibereskeun Dina substrat.Lajeng las kawat dipaké pikeun nyieun sambungan listrik langsung antara wafer silikon jeung substrat.

light source

Sumber lampu cob sareng sumber lampu LED mana anu langkung saé?

LED Tradisional: "sumber lampu LED alat diskrit → modul sumber lampu MCPCB → lampu LED", utamana kusabab euweuh cocok komponén sumber lampu inti, teu ukur consuming waktu, tapi ogé ongkos tinggi.

 

Paket "modul sumber cahaya COB → lampu LED", bisa langsung ngarangkep sababaraha chip dina basa logam dicitak circuit board MCPCB, ngaliwatan substrat dissipation panas langsung, ngahemat ongkos bungkusan LED, ongkos produksi modul engine optik jeung ongkos distribution lampu sekundér.Dina hal kinerja, modul sumber cahaya COB sacara efektif tiasa ngahindarkeun kalemahan sapertos lampu sorot sareng sorotan anu aya dina kombinasi alat sumber cahaya diskrit ngaliwatan desain anu wajar sareng cetakan microlens.Rendering warna sumber cahaya bisa ditingkatkeun éféktif ku nambahkeun kombinasi luyu tina chip beureum tanpa nyata ngurangan efisiensi jeung kahirupan sumber lampu.

Kaunggulan relatif nyaéta:

Kauntungannana efisiensi manufaktur

Proses produksi bungkusan dasarna sami sareng prosés produksi SMD tradisional.Efisiensi PACKAGING dasarna sami sareng SMD dina prosés kristal padet sareng garis las.Nanging, efisiensi bungkusan COB langkung luhur tibatan produk SMD dina aspék dispensing, pamisahan, pamisahan sareng bungkusan.Buruh bungkusan COB sareng biaya manufaktur kira-kira 10% tina biaya bahan, nganggo bungkusan COB, biaya tenaga kerja sareng manufaktur tiasa ngahémat 5%.

Sumber cahayana

k-cob

K-COB LIGHT SOURCE

Bungkusan SMD tradisional nganggo bentuk patch pikeun ngagantelkeun sababaraha komponén diskrit kana papan PCB pikeun ngabentuk komponén sumber cahaya pikeun aplikasi LED.Pendekatan ieu ngagaduhan masalah lampu sorot, sorotan sareng glow-out.Paket K-COB mangrupikeun pakét terpadu, anu mangrupikeun sumber cahaya permukaan, kalayan sudut pandang anu ageung sareng adjustment anu gampang, ngirangan leungitna réfraksi cahaya. chip beureum tanpa nyata ngurangan efisiensi jeung kahirupan sumber lampu.

k-cob structure

Di luhur nyaéta pikeun ngabagikeun sareng anjeun pangaweruh dasar ngeunaan sumber cahaya COB, kuring ngarepkeun anjeun tiasa langkung ngartos sumber cahaya COB ngalangkungan kami.Sumber cahaya K-cob, anu dikembangkeun sareng diproduksi ku perusahaan kami - SFUJIAN CAS-CERAMICS OPTOELECTRONICS Co., Ltd.

K-COB tiasa ngan saukur dipikaharti salaku sumber cahaya permukaan terpadu kakuatan tinggi, sarta ciri pangbadagna na nyaeta béaya rendah, gampang ngagunakeun, dissipation panas sarta luminous pisan ilmiah, jadi K-COB sumber lampu beuki dipikawanoh ku sarerea.Sareng ayeuna seueur sumber cahaya anu dianggo pikeun pencahyaan nyaéta sumber cahaya COB, anu henteu ngan ukur gaduh pangaruh cahaya anu saé, tapi ogé ngahémat énergi.


waktos pos: Mar-29-2022
Ninggalkeun Pesen Anjeun
Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami